Datum Počisti
2014
29. 12. 2014


6. zimska liga Sv. Primož - petičLucifer stoji pred vrati Onostranstva. Potrka. Znani glas Gospodarja neba in vsega stvarjenja ga vpraša: “Kaj želiš?”
“Želim v nebesa, v raj in se radovati s tabo” odgovori Lucifer.
“Povej mi kaj dobrega si naredil v življenju” vprašanje Gospodarja.
“Uf, tega je bilo kar veliko. Vsak dan sem telovadil in skrbel za svojo športno postavo. Delal sem cele dneve, da sem dovolj zaslužil za avto in hišo. Skratka, težko opišem vsa svoja dobra dela.”
Gospodar glasno: “Ne sprašujem te, kaj si dobrega naredil zase, zanima me, kaj si dobrega naredil za druge …?”

… in na drugi strani vrat je bila tišina.

Pisana mavrica tekačev, se je danes že petič zbrala pri Vegradu. Ure so ostale doma. Na ramenih pa so bili nahrbtniki. Pozdravilo nas je prvo hladno jutro, ki je lepilo nosnice, in v zraku je bil vonj po prvem snegu.

Anina zvezdica smo se imenovali danes, saj je bila peta izvedba zimske lige posvečena otrokom in družinam, ki tanko piskajo in ki jih je najhuje prizadela “kapitalistična svinja”, ki me vse prevečkrat spomni na satiro Živalska farma.

Vsak od tekačev je do Sv. Primoža prinesel živilo in ga podaril nekomu; nekomu, ki je lačen.

Hvala vsem skupaj in vsakemu posebej. Pokazali in dokazali smo, da lahko skupaj naredimo veliko za nekoga, ki je v stiski in hkrati naredimo tudi nekaj za svoje zdravje in dobro počutje. Zbrali smo kar za 160 kg živil (štiri velike škatle), ki smo jih dopoldan predali ekipi Anine zvezdice iz Kamnika. Hvala Eva in Nataša, ker bosta poskrbeli, da bo ta šla v roke tistih, ki jo resnično potrebujejo.

Poleg vseh Vas tekačic, tekačev in otrok, zvestih ligašev, en velik hvala tudi družinama Repnik in Cukjati in Petru Uršiču - Sveti Primož za vso zbrano hrano. Društvu gorska reševalna služba Kamnik in Matjažu Ravnikarju za pomoč pri transportu, Luciji Grilc, prostovoljni gasilki pri PGD Kamniška Bistrica za učinkovit štart in energijo.

Bravo Tinkari, ki je na izlet pripeljala otroke v okviru projekta Zdrav življenjski slog Osnovne šole Stranje (projekt je podprt s strani Evropskih socialnih skladov in Zavoda za šport Planica) in hura tudi vsem mentoricam (Marta Omovšek in Tadeja Uršič), ki so spremljale otroke. OŠ Stranje “itak” kapo dol za vse aktivnosti in podporo otrokom pri športnih dejavnostih. Vzor Kamnika.

Mizarstvo Golob je znova poskrbelo, da smo se lahko pri Sv. Primožu pogreli s čaji.

In potem so tukaj še nekdanji in sedanji kamniški vrhunski športniki, ki so s svojo prisotnostjo zgled našim “mladcem”:
- kolesarka Vida Uršič,
- tekač Zvone Kemperle,
- Lado Kveder, odličen gorski in cestni tekač in legenda in ikona zimske lige, ki je v vseh šestih letih manjkal samo na eni ligi,
- triatlonec Miro Kregar,
- gorski tekač Sebastjan Zarnik,
- duatlonec Andrej Medved,
- Iztok Arbajter, najboljši športnik Slovenske vojske 2014.

In tukaj je še družina Papež, ki je vzela 6. zimsko ligo pod svoje okrilje in ki nam vsem skupaj daje možnosti za druženje in zdrav življenjski slog. Hvala Mira in Dušan.

Saj res, skoraj sem pozabil rezultate:
1. mesto vsem udeležencem današnje pete izvedbe 6. zimske lige. Carji ste in ponosni smo na Vas.

Vse lepo v letu 2015 z željo, da bo nekoč zbiranje hrane za lačne družine zgolj slab spomin in opomin našim "genom".

Organizator 6. zimske lige je Klub gorskih tekačev Papež.

Sponzorji:
- Sveti Primož nad Kamnikom.
- Mizarstvo Golob.

Besedilo: Matjaž Šerkezi
Fotografije: Klemen Udovč - Clementino, Marko Alpner in Matjaž Šerkezi
Kamera: Andrej Jeglič in Tomaž Cukjati
Rezultati: Igor Alpner

Povezava do fotografij dogodka (.zip).


371N


 
23. 12. 2014


Vrstni red Tekaškega pokala 2014V začetku decembra je potekal Miklavžev tek, zadnji tek v letošnjega Tekaškega pokala Občine Kamnik.

Objavljamo REZULTATE tekaškega pokala po kategorijah (v .pdf obliki) ob zaključku sezone 2014.

370N

 
23. 12. 2014


6. zimska liga Sv. Primož - četrtičPrijatelja … Zakaj ravno ta beseda?! The Intouchables je naslov filma v izvirniku, ki sem si ga ogledal prvič leta 2011 na poti proti Nepalu. Prijatelj - močna beseda, ki je v današnjem času marsikdaj zlorabljena in tistega 2011 je bilo ravno dve leti od slovesa pravega Prijatelja … Prijatelja, s katerim sva si zaupala največje skrivnosti, tudi tiste katere so nama všeč. In ni jih bilo malo - všeč mislim; punc, da se razumemo, ne skrivnosti.


In za razliko od vsega hoollywoodskega sranja, ki se “prodaja” po stenskih sevalnikih, ima ta film še eno sporočilo; vrednoto, spoštovanje …

Danes na 6. zimski ligi sem imel to sliko ves čas pred sabo. Spoštovanje do življenja, ki nam je bilo milostno podarjeno in vrednotenje telesa, ki se lahko giba. Življenje - telo, vrednote - spoštovanje; prijatelj.

Miha, Matej, Andrej, Barbara, Polona, Špela, Lado, Franc … lahko bi naštel vsa imena lige in danes je vsak od njih prinesel sonce na obrazu, vsak se je potrudil po svojih najboljših močeh, vsak je bil zmagovalec - odgovoren do telesa in življenja, ki ga je nekoč dobil.

Četrti štarter zimske lige je bil Maj Križnar. Umirjen fant katerega sem letos na ligi videl prvič. Mislim, da ni več daleč dan, ko bo se bo moral oče, ki ga redno spremlja pošteno potruditi, da mu bo lahko sledil.

Še ena mladinka, tiha, umirjena, me je presenetila; Viktorija. Pogumna tretješolka pride na ligo sama in jo suvereno odteče. Bravo in hura za očeta, ki jo čaka pri Sv. Primožu in jo pospremi v dolino. Še več takšnih.

Ej, Miha in Aleš, sta se vidva za roke držala, da imata isti čas?!

V Klubu 20:00 ni bistvenih sprememb. Lado Kveder je svoj čas iz prejšnje sobote izboljšal za 10 sekund.
ZARNIK SEBASTJAN (1977) - 18:30
DACAR BOŠTJAN (1974) - 19:31
KVEDER LADO (1984) - 19:44
ARBAJTER IZTOK (1971) - 0:19:59

Pri nežnejšem spolu (klub 24:00) ravno tako ni sprememb:
MAJA PEPERKO (1986) - 22:53

Dajmo Barbara, Špela in Ela. Ne manjka veliko. Saj vem, rekle boste minuta, ampak je Špela danes pošteno izboljšala svoj čas.

Vsi ligaši pa se posebej zahvaljujemo Mizarstvu Golob, ki nam je “častilo” čaje pri Perotu. Hvala za prijaznost in dobro voljo.

Uf, skoraj sem pozabil. Boštjan Erjavšek je zaključil s testom superg Inovate Gips. Upam, da poročilo, kako se obnesejo, kmalu sledi. In seveda Beli, čakamo te - “Za u filt’r”.

Pred rezultati pa še sporočilo, da bo naslednjo soboto peta izvedba 6. zimske lige imela dobrodelen pridih. Vsak ligaš bo do Sv. Primoža prinesel živilo (moka, olje, testenine, čokolino …). Tam bo velika škatla v kateri se bodo živila zbrala in predala Anini zvezdici, kjer bodo poskrbeli za pravično razdelitev družinam v stiski. Tisti, ki do Sv. Primoža ne bo prinesel ničesar, dobi na svoj čas 4 minute pribitka. Upam, da se vidimo v čim večjem številu. Svojo udeležbo so nam obljubili tudi nekateri gasilci, morda tudi Policisti, fantje iz “Street workouta” in gorski reševalci GRS Kamnik.

Rezultati 4.izvedbe 6. zimske lige dne 20. 12. 2014 (74 udeležencev)

Moški: 33
1. KVEDER LADO (1963) - 19:44
2. ARBAJTER IZTOK (1971) - 20:24
3. LINDIČ ANDREJ (1978) - 20:52

Ženske: 29
1. GALJOT BARBARA (1971) - 24:56
2. NOVAK ŠPELA (1978) - 25:09
3. TONIN-MALI ELA (1978) - 25:50

Fantje starejši: 3
1. PODBREGAR MIHA (2003) - 23:26
1. PRELOVŠEK ALEŠ (2003) - 23:26
3. PODBREGAR ROK (2002) - 28:31

Fantje mlajši: 3
1. KRIŽNAR MAJ (2004) - 0:24:06
2. ZARNIK LUKA (2008) - 0:30:40
3. ŠERKEZI JOŽA (2009) - 0:50:33

Punce starejše: 2 + 1 (DOBOVŠEK HANA (2002) - 27:31)
1. URŠIČ TJAŠA (2003) - 30:40
2. ŠERKEZI MEDEJA (2003) - 41:36

Punce mlajše: 4
1. DOLINŠEK VIKTORIJA (2006) - 29:40
2. ŠINKOVEC EVA (2004) - 33:36
3. POLIČNIK LANA (2004) - 41:36
4. ŠERKEZI MARUŠA (2007) - 41:41

Organizator 6. zimske lige je Klub gorskih tekačev Papež.

Sponzorji:
- Sveti Primož nad Kamnikom.
- Mizarstvo Golob.

Besedilo: Matjaž Šerkezi
Fotografije: Klemen Udovč - Clementino, Matjaž Šerkezi
Kamera: Andrej Jeglič in Tomaž Cukjati
Rezultati: Igor Alpner

Povezava do fotografij (.zip).

369N


 
18. 12. 2014


Slovesen zaključek odlične sezone tekačev KGT PapežAvla OŠ Stranje je bila polna do zadnjega kotička s tekači iz cele Slovenije, s somišljeniki in prostovoljci KGT Papež, z organizatorji tekem.

Prisotne je najprej pozdravil Dušan Papež, predsednik kluba, in se zahvalil za številno udeležbo. Mira Papež je podala izčrpno in obsežno poročilo celotne sezone, ki je bila organizacijsko in tekmovalno izjemno uspešna.
Klub je dosegal zavidljive rezultate na lokalnem, državnem in svetovnem nivoju. Je organizator dveh tekem, zaključne prireditve Tekaškega pokala Občine Kamnik, v letu 2015 v svoje okrilje sprejema tudi 6. zimsko ligo k Sv. Primožu. KGT Papež je od AZS (Združenja za gorske teke) prejel priznanje za 1. mesto v ekipnem prvenstvu Slovenije, Dušan in Mira Papež pa priznanje za organizacijo teka na Grintovec, odmevne tekme svetovnega pokala.

Preko 50 aktivnih tekačev je dosegalo izjemne rezultate posamično in ekipno tako v gorskem teku, maratonu in stadionskih tekih. Naslov državnih prvakov ekipno so dosegle 4 ekipe (3 moške in 1 ženska), posamično pa so osvojili kar 16 naslovov, od tega devetkrat ženske in sedemkrat moški). Kategorizacije od svetovnega, mednarodnega in državnega razreda je do oktobra doseglo 19 tekačev.

Tekači KGT Papež so bili tudi reprezentanti na evropskem prvenstvu v gorskih tekih, kjer sta 5. mesto dosegla Čuferjeva in Kosovelj, sedem tekačev pa je suvereno nastopilo tudi na svetovnem prvenstvu. Nadvse uspešen pa je bil nastop na SP v gorskem maratonu v Ameriki, k ekipnemu bronu pri članicah je pripomogla Trobčeva, ekipno 4. mesto pri članih pa so pritekli tudi Kosovelj, Ambrožič in Zupančič. Cvet je prinesel srebro tudi iz SP za veterane. Na 16. teku na Grintovec – tekmi za svetovni pokal, je Kuhar kot prvi Slovenec osvojil vrh, Kosovelj pa peti.

Udeleževali so se tudi tekem, kot so vertikal, sky race, ultra trail, tekov po stopnicah doma in v tujini. Tudi v teh disciplinah so bili v samem vrhu najboljših tekači Mikloša, Novak, Zarnik, Mlakar, Klančnik, Zupančič, Kosovelj, Triler.

V Pokalu Slovenije v gorskih tekih so v skupnem seštevku točk gotovo prednjačili tekači KGT Papež. Kar 18 tekačev v različnih kategorijah od 1. do 3. mesta je prejelo bogate nagrade. (1. mesto: Viriant, Prelovšek, Milović, Sušnik, Čufer, Lapajne, Teraž; 2. mesto: Uršič, A. Božič, Kosovelj, Kožuh, 3. mesto: M. Bregar, P. Mikloša, Kuhar, K. Orehek, R. Podbregar, Ćirović, M. Podbregar). Absolutni zmagovalci in dobitniki največjega števila možnih točk (400) so bili Maša Viriant, Ana Milović, Rok Sušnik in Franci Teraž. Papež je podelil nagrade tudi vsem ostalim aktivnim tekačem in jim čestital za uspehe. Zahvale in nagrade pa so prejeli tudi trenerji, ki imajo zasluge za odlične uspehe (Urh, Škrtič, Zupan, Kosovelj, Zarnik, Papež Zamljen, Janša). Niso pa pozabili tudi na zveste pomočnike pri organizaciji teka na Grintovec.

Posebna priznanja za izjemne dosežke so prejeli Franci Teraž za izziv Iz Krme do Triglava štirikrat v 22 urah, Klemen Triler za izziva Grintovci ekstrem in podvig Z rekordom osvojiti Grintovec, Stol in Triglav. Za 30-letno udejstvovanje na gorskotekaški sceni pa sta priznanji prejela Ivan Urh in Franci Teraž. Mitja Kosovelj pa je prejel priznanje kot naj gorski tekač in tretjeuvrščeni med najboljšimi slovenskimi atleti v letu 2014.

Dušan Papež je podal tudi smernice in usmeritve za naslednjo sezono. Zaključil pa je z besedami: »Za nami je leto izjemnih dosežkov in rekordov. Ponosen sem na vse vas, na naše trenerje, zveste prostovoljce, na katere vedno lahko računam. Vsem še enkrat hvala in iskrene čestitke! S takim predanim delom se nam ni treba bati za odlične rezultate in tako uspešno delovanja kluba tudi v bodoče.«

Sledila je Teraževa projekcija filma Iz Krme do Triglava in družabno srečanje, kjer so se kar iskrile nove ideje in izzivi za prihodnje leto.

Mira Papež

Dosežke tekačev in kluba KGT Papež si lahko preberete na povezavi (v .PDF obliki).


Video o dogodku, avtorja Andreja Jegliča: Gorski teki 2014.

 
9. 12. 2014


OBVESTILO - Zbor KGT Papež


VABILO

Uspešna sezona gorskih tekov se je zaključila, zato te vabim na zbor kluba, ki bo v torek, 16. 12. 2014, ob 18. uri v avli OŠ Stranje.

Dnevni red:
1. Analiza in pregled tekaške sezone 2014 ter podelitev nagrad najboljšim.
2. Smernice za delo v letu 2015.
3. Razno.
4. Predstavitev filma Francija Teraža, legende gorskega teka .

Najmlajši s seboj pripeljite tudi starše.

NUJNO:
Prosim, da tekmovalci s seboj prinesete tudi zapis o udeležbi na tekmah za leto 2014, ki naj vsebuje: naslov in datum tekme, število vseh udeležencev v kategoriji in doseženo mesto. Zapise lahko posredujete tudi po elektronski pošti. Podatke potrebujemo za pridobitev sredstev na občini.
Obrazce za poročilo najdete na povezavah (v .doc obliki): OTROCI, MLADINCI, ČLANI.

Predsednik KGT Papež
Dušan Papež

367N

 
8. 12. 2014


6. zimska liga Sv. Primož - drugičGruzijski pregovor pravi: "Ženska je kakor senca; če bežiš za njo, se ti izmika, če bežiš pred njo, teče za tabo."
... prebudim se iz nočnih mor, kjer so me na neznanem trailu preganjali Beli, Zarnik, Mlakar in Cukjati. Bil sem prvi, pot je bila slabo označena in naenkrat nič več … Kaj hujšega, izgubil sem se. Kje je prava pot?! Zgarane roke domačinov mrkih pogledov mi kažejo smer za katero vem, da je napačna …

Zunaj dežuje … Uf, še sreča, da je samo to. Na Vegradu se nas zbere kar nekaj “ligašev”. Nekaj jih je odvrnilo slabo vreme, veliko se jih je udeležilo Miklavževega teka.

Tokrat za spremembo prevladujejo punce. Bo že držalo, da se odpornejša bitja od vse bolj pomehkuženih “dedcev”, ki varno čepijo doma v maminem gnezdecu.
Najmlajša, najpogumnejša mladinka je bila Hana, punca “kulskih” očal, z modro šilt kapco in nagajivim pramenom las, ki ji nenehno pada na oči, in je tokrat odprla drugo soboto 6. zimske lige.

Kaj pa ostali mladci?! Upam, da vas ni odvrnilo deževno vreme in se niste zmogli ločiti od toplega brloga?! Če vas ne najdem na rezultatih Miklavževega teka, se vam slabo piše … Riti je potrebno “premigat”.


Tokrat je vlogo glavnega fotografa prevzel Tomaž, Makalu je vztrajno snemal na cilju …

In kaj ima z vsem skupaj gruzijski pregovor?! Tako sem se počutil, ko sem se “vlekel” proti cilju. In verjemite, prav nič mi ni manjkalo.

Organizator 6. zimske lige je Klub gorskih tekačev Papež.

Besedilo: Matjaž Šerkezi
Fotografije: Tomaž Cukjati
FIlm: Andrej Jeglič
Rezultati: Igor AlpnerSobotne fotografije si lahko pogledate na povezavi.

Rezultati 2. izvedbe 6. zimske lige dne 07. 12. 2014 (37 udeležencev):

Moški: 15
1. MLAKAR GREGOR (1988) - 20:17
2. SPRUK MARKO (1973) - 22:35
3. MODREJ PETER (1979) - 22:48

Ženske: 21
1. GALJOT BARBARA (1971) - 25:31
2. TONIN-MALI ELA (1978) - 25:50
3. NOVAK ŠPELA (1978) - 26:40

Punce starejše: 1
1. DOBOVŠEK HANA (2002) - 28:19

366N

 
30. 11. 2014


6. zimska liga Sv. Primož - prvičPoznate uganko, ki jo je postavljala Sfinga in se je glasila nekako takole: “Kaj je to kar ima samo en glas, na začetku ob rojstvu hodi po štirih nogah, nato po dveh in kasneje po treh?”

Na štartu lige sem se počutil kot Ojdip, ki mora razrešiti uganko, iskal odgovor in ga na koncu našel … Mi vsi smo Sfinge, ki postavljamo uganke samim sebi in marsikdaj nanje ne najdemo odgovora. Danes smo ga - ne glede na starost, telesne hibe, skrbi, smo se sposobni zbrati in skupaj poiskati odgovor na neodgovorjeno uganko.

Pričakalo nas je jutro nabito z vlago, ki se je zajedala do kosti, pa vendar nasmehov in veselih obrazov ni manjkalo. Pridružil se nam je celo Beli, ki je na vsak način hotel pokazati svojo novo pridobitev in jo testira zadnji mesec, supergo imenovano Inovate Gips. Čimprej se “pocajtaj” in se nam pridruži. Imam tudi predlog, ker je kar nekaj poškodovancev, da naredimo novo kategorijo, ki sicer ni priznana s strani Olimpijskega komiteja Slovenije - “Krip’l Bataljon”, ki bi skrbel za dobro počutje udeležncev lige.

Tomaž je z ohrabrujočimi napotki odprl ligo, štarterka pa je bila naša mala Iza z železno voljo, ki jo vsakič posebej občudujem.

Na štartu se nas je zbralo kar 74 tekačev in tekačic, ki smo pogumno odtekli pot do Primoža. Sodelovalo je kar nekaj psov in verjetno zajeten kup bolh, ki so se “šlepale” na hrbtih kosmatincev. Iz ugotovljenega jim rezultatov ne bomo priznali, bolham mislim.

Hvala Moniki Povšič, ki nam je priskrbela revijo Fit Polet v kateri so koristni napotki tekačem in vrečka Pernatona za boleče mišice.
Makalu alias Andrej Jeglič in Klemen Udovč sta poskrbela za arhiv na digitalni medij, ki nam bo čez leta drag spomin.
Igor Alpner je zbral vse rezultate za katere bo skrbel vse naslednje lige.

Organizator 6. zimske lige je Klub gorskih tekačev Papež.

Vidimo se. Do takrat pa po pameti …

Besedilo: Matjaž Šerkezi
Fotografije: Klemen Udovč - Clementino
Kamera: Andrej Jeglič
Več fotografij na povezavi.


Rezultati 1.izvedbe 6. zimske lige dne 29. 11. 2014 (74 udeležencev)

Moški: 32
1. ZARNIK SEBASTJAN (1977) - 0:19:51
2. ARBAJTER IZTOK (1971) - 0:19:59
3. KVEDER LADO (1963) - 0:20:17

Ženske: 32
1. PEPERKO MAJA (1986) - 0:22:53
2. TONIN-MALI ELA (1978) - 0:26:10
3. NOVAK ŠPELA (1978) - 0:26:38

Fantje starejši: 1
1. PODBREGAR ROK (2002) - 0:27:45

Fantje mlajši: 1
1. KRIŽNAR MAJ (2004) - 0:25:57

Punce starejše: 3
1. DOBOVŠEK HANA (2002) - 0:27:45
2. DOBOVŠEK KARIN (2002) - 0:37:54
3. ŠERKEZI MEDEJA (2003) - 0:38:14

Punce mlajše: 5
1. DOLINŠEK VIKTORIJA (2006) - 0:29:46
2. ŠKRTIČ IZA (2004) - 0:35:26
3. POLIČNIK LANA (2004) - 0:36:13
4. ŠERKEZI MARUŠA (2007) - 0:38:14
5. ŽNIDAR GAJA (2008)

365N


 
27. 11. 2014


Mikloša, Novak in Zarnik, prva trojka na vrhu Kristalne palače


Minulo nedeljo je v Ljublajni potekal poseben tek, tek po stopnicah, in sicer na Kristalno palačo v Ljubljani, alive step up. V kraljevi disciplini ekstremni step up, 3x na vrh palače je bil zmagovalec Matjaž Mikloša, drugi Simon Novak in tretji Sebastjan Zarnik (vsi KGT Papež). Med 400 tekmovalci so premagali 1377 stopnic, Mikloša s časom 5:50. Med ženskami pa je slavila prav tako klubska kolegica Jasmina Klančnik, ki je stopnice premagala s časom 7:29.

Matjaž Mikloša se je izkazal kot odličen športnik pa tudi kot človek s posluhom za sočloveka, saj je zasluženo nagrado podelil za dobrodelno dražbo. Novim izzivom nasproti, beri stopnicam, pa odhaja v Kolumbijo, kjer bo nastopilo preko 5000 tekačev na 3000 m višine.

Čestitamo vsem stopničkarjem in držimo pesti za Majka!

Mira Papež


 
27. 11. 2014


Izjemni dosežki tekačev KGT Papež zaslužijo najvišja priznanja


Na slovesni podelitvi ob zaključku tekaške sezone pri Jezeršku v Sori so kot dobitniki priznanj gotovo prednjačili tekači KGT Papež: kar 18 dobitnikov priznanj v različnih kategorijah od 1. – 3. mesta, KGT Papež, dobitnik 1. mesta v ekipnem prvenstvu Slovenije, za svoje tridesetletno udejstvovanje na gorskotekaški sceni sta priznanji prejela Franci Teraž in Ivan Urh, Mitja Kosovelj pa še priznanje za najboljšega gorskega tekača, seveda ob očetu Edvinu, ki je prejel priznanje za trenerstvo, in sicer za okroglih 40 medalj svojih varovancev. Dušan in Mira Papež pa priznanje za organizacijo teka na Grintovec, odmevne tekme svetovnega pokala.

Ob odličnem voditelju prireditve Ervinu Čurliču so bili slavnostni govorniki: Gregor Benčina, predsednik AZS, Tomo Šarf, predsednik Združenja za gorske teke in g. janez Aljančič, častni član Evropske atletske zveze, ki so osvetlili odlične rezultate minule sezone in podali smernice za naprej in podelili zaslužena priznanja.

V Pokalu Slovenije v gorskih tekih je za končni vrstni red štelo pet najboljših uvrstitev na šestih tekmah (Osolnik, Domžale-Ihan, Ratitovec, Grintovec, Krvavec, Šmarna gora). V skupnem seštevku točk so v različnih kategorijah od 1. – 3. Mesta očitno prednjačili tekači KGT Papež. Absolutni zmagovalci vseh tekem in dobitniki največjega števila možnih točk ( 400 ) so bili Maša Viriant, Ana Milović, Rok Sušnik in Franci Teraž.

V kategoriji mlajše deklice je pokal prejela zmagovalka Maša Viriant, na 4. mestu je bila Tjaša Uršič, sedma Eva Šinkovec, deseta Zoja Kranjec, enajsta Iza Škrtič, 22. Ajda Jereb, , 24. Tija Vidovič, Klara Zlatnar. Med mlajšimi dečki sta stopničke zasedla Aleš Prelovšek na 1. mestu in Miha Podbregar na tretjem, na 4. in 5. mestu sta Maj Križnar in Žan Grčar, sedmi Žan Uršič, 27. in 28. pa Aleks in Aljaž Cipot. Med deklicami je bila suverena zmagovalka Ana Milović, na 3. in 4. mestu pa Tjaša Ćirović in Hana Dobovšek. Dečki KGT Papež so si ponosno sledili v zapovrstju od 1. do 4. mesta: Rok Sušnik, Nejc Uršič, Rok Podbregar, Žan Kranjec. Med starejšimi dečki sta bila peta in šesta Miha Oražem in Grega Zagorc.

Tudi dve mladinki sta stali na zmagovalnih stopničkah, in sicer Ana Čufer kot zmagovalka in Karmen Orehek kot tretja. 4. mesto je pripadlo Luciji Pevec, sedmo Suzani Orehek. Mladinec Aljaž Božič je bil odlični drugi, peti Marino Mekiš in sedmi Urban Arbajter.

Med članicami je bila Neja Kršinar četrta, Nina Oražem osma in Špela Zupan trinajsta. Tudi med člani so bila prva štiri mesta zasedena s tekači KGT Papež: Jošt Lapajne, Mitja Kosovelj, Nejc Kuhar, Rok Bratina, šesti Gašper Bregar, od 9. do 11. mesta si sledijo Simon Novak, Klemen Triler in Anže Božič, 15. Sebastjan Zarnik, 18. Boštjan Erjavšek.

Tudi v veteranskih vrstah so tekači KGT Papež pobrali najboljša mesta: 3. in 4. mesto Petra Mikloša in Urška Trobec, mlajši veteran Metod Bregar je bil tretji, Marjan Zupančič peti, 14. Mirko Janjatovič. Med starejšimi veterani je bil prvi Franci Teraž pred Bojanom Kožuhom, peti Bojan Kemperl in deseti Ivan Urh.

Posebna priznanja pa sta prejela tudi dva tekača KGT Papež, legendi gorskega teka, kot jih radi imenujemo, za svoje 30-letno udejstvovanje na gorskotekaški sceni. Franci Teraž je bil v tistem pionirskem obdobju organizator nastopov na SP in pokalnih tekem pod Triglavom. Kot tekmovalec je nanizal 15 nastopov na svetovnih prvenstvih, zadnja leta pa suvereno zmaguje v veteranski kategoriji in se udeležuje svetovnih veteranskih prvenstev. Ivan Urh , ki se je pred 35 leti vtisnil v spomin z bronom na prvem Teku na Šmarno goro, nato je nanizal 13 nastopov na prvih svetovnih prvenstvih, v zadnjem obdobju pa se predvsem posveča mladim tekačem v okviru KGT Papež.

Edvin Kosovelj, trener in oče Mitje Kosovelja, ki deluje kot trener tudi v KGT Papež pa je prejel priznanje za 40 posamičnih in ekipnih medalj, ki so jih njegovi varovanci dosegli pod njegovim trenerstvom.

Čestitke vsem nagrajencem in dobitnikom priznanj!

Mira Papež


 
22. 11. 2014


Bliža se 14. Miklavžev tekTek je hkrati zaključek Tekaškega pokala Občine Kamnik. Po petih tekmah v različnih kategorijah vodijo v seštevku točk:

Mlajši dečki/deklice: Prelovšek Aleš (165 točk) in Viriant Maša (170 točk) - oba KGT Papež
Dečki/deklice: Podbregar Rok (143 točk) in Ćirović Tjaša (161 točk) - oba KGT Papež
Starejši dečki/deklice: Oražem Miha (151 točk) iz KGT Papež in Perko Gaja (95 točk) iz TK Trisport
Mladinci/mladinke: Mekiš Marino (148 točk) in Orehek Karmen (155 točk) – oba KGT Papež
Člani/članice: Erjavšek Bošjan (114 točk) in Oražem Nina (111 točk) – oba KGT Papež
Veterani/veteranke: Kemperl Bojan (167 točk) iz KGT Papež in Milić Marinka (160 točk) iz TD Gora.

Več na spletni strani ŠD Šmartno, kjer se nahaja tudi prijavnica.

Na povezavi pa si lahko ogledate uvrstitve po kategorijah po petih tekmah v Tekaškem pokalu Občine Kamnik.

Vabljeni tekači, navijači in pohodniki.

Mira Papež

361N


 
22. 11. 2014


29. novembra se pričenja 6. zimska liga k Sv. PrimožuPričenja se 6. zimska liga k Sv. Primožu, katero je v svoje okrilje prevzel Klub gorskih tekačev Papež, z že znano spremljevalno ekipo, ki ostaja gonilna sila lige (Andrej in Mihaela Jeglič, Tinkara in Matjaž Šerkezi, Igor Alpner, Peter Uršič).

Začetek lige (1. vzpon): 29. 11. 2014
Število vzponov: 15
Zadnji vzpon: 7. 3. 2015

Start: vsako soboto (od 29. 11. 2014 do 7. 3. 2015) ob 9. uri izpred doma na Vegradu.

Lahko hodite oz. tečete k Sv. Primožu po cesti naokoli, brez bližnjic. Čas si meri vsak sam.
V okrepčevalnici Pri Petru bo knjiga, kamor boste vpisali svoj čas. Le-ta bo na voljo od 9:00 do 10:30.
Za končni rezultat se upošteva povprečje najboljših 10 vzponov.

Vabljeni!

362N


 
21. 11. 2014


Kosovelj dobitnik prestižnega priznanja slovenske atletike za leto 2014Mitja Kosovelj, tekač KGT Papež, je po izboru vseslovenske ankete tretji med člani najboljših slovenskih atletov leta 2014
. Na slovesni podelitvi najboljšim atletom na Ptuju je prejel posebno priznanje za svoje dosežke.

Mitja, iskrene čestitke za prestižno priznanje!

Mira Papež

360N


 
10. 11. 2014


Tim, novi član družine Papež


Trenerka Špela je mamica postala, sinčka Tima zdaj bo previjala ...

Čestitamo mladi družinici!!!


Tekači KGT Papež

359N


 
6. 11. 2014


OBVESTILO - Danes trening odpadePozdravljeni,

danes trening odpade zaradi zadržanosti trenerjev.

Hvala za razumevanje!

Lep dan,
Špela

358N


 
4. 11. 2014


Dopolnjeno poročilo o Grintovcih ekstremTrasa sega že v leto 2008, ko si je progo že leta 2007 zamislil Jure Grmšek. Oktobra 2008 jo je Jure obhodil v 23h 45min, vendar brez obeh Kočen. Leta 2009 je Matej Hribar prišel do Skute, nato je odstopil. Oktobra 2009 je Jure celotno traso s Kočnami in Štruco prehodil in pretekel v 23h 24min. Leta 2010 poskusi Jani Marn, a tudi odstopi. Leta 2011 "naveza"Jani Marn - Matej Hribar zaradi snežne sodre zaključi na Grintovcu. Še isto leto Marn ponovno poskusi in uspe s časom 23h 31min. Leta 2013 uspe Hribarju traso preteči v 23 urah in 23 min.

Septembra 2014 uspe preteči traso Štajercu Dejanu Grmu s časom 17h 9min.

Točno pet let po tem, ko Je Jure Grmšek "zakoličil" progo, jo je Klemen Triler »zavzel« z neverjetnim časom 13h 45min in je lastnik rekorda proge.

Jure Grmšek navaja, da je razlika med osvajalci ekstrema v tem, da so ostali imeli vso pot spremljevalce, ki so jim nosili hrano in pijačo, ali pa vsaj na določenih mestih čakali z njo. Jure pa je sam nosil 25-litrski nahrbtnik in vse potrebne stvari s seboj ( hrana, pijača, obleka ).

Mira Papež

357N


 
[ 1 2 3 4 5 6 ]