Datum
2011 (106)
2012 (93)
2013 (99)
2014 (90)
2015 (80)
2016 (37)
5. 10. 2016


Kuhar in Kovačič rekordno na Triglavu


Gorska tekača, člana KGT Papež, Nejc Kuhar in Luka Kovačič, sta v rekordnem času, 1 ura in 29 minut, pritekla na Triglav. V blogu sta s ponosom razmišljala o izrednem uspehu.

Nejc Kuhar je takole zapisal: "... Vendar se nisva dala, nadaljevala hiter tempo in malo pred vrhom sem ugotovil, da nama bo uspelo. In res nama je, čas se je pri Aljaževem stolpu ustavil na 1h 29min in 00 sekund, kar je doslej najhitrejši vzpon na Triglav. Vesela sva bila, da sva zdržala, hkrati pa sva se strinjala, da je bil v tistem trenutku to najin maksimum."

"Rekord sicer ne more biti uraden, saj se ti lahko postavljajo le na tekmovanjih, ampak do sedaj še nikomur na našega očaka ni uspelo priteči pod, vse do sedaj, v moji glavi magično mejo ure in pol. V tej »igri« po vršacih zares uživam, vsak postavljen cilj mi daje motivacijo za naprej, vsak dosežek pa potrjuje pravo pot," je razmišljal Luka Kovačič.

Rekorderja pa že razmišljata o novem podvigu, ki še ostaja skrivnost.

Čestitamo za izjemen dosežek!

Mira Papež


 
5. 10. 2016


37. tek na Šmarno goro37. Tek na Šmarno goro je gostil vrhunske gorske tekače in minil v idealnih razmerah za nov rekord proge, ki pa ni bil dosežen. Zmagovalca šmarnogorskega teka sta bila bil s časom 41:34 Eritrejec Petro Mamu, tudi kralj Grintovca, in letošnji zmagovalec svetovnega pokala v skupnem seštevku, ter v ženski konkurenci Avstrijka Andrea Mayr s časom 48:42, sicer tudi zmagovalka svetovnega pokala v skupnem seštevku.

200 tekačev iz 11 držav je naskakovalo Šmarno goro, med njimi je bilo kar 24 tekačev KGT Papež.

Med ml. veterani je bil zmagovalec Miran Cvet s časom 45:03, Metod Bregar je bil četrti. Med starejšimi veterani pa je bil prvi Franci Teraž. Pri članih je bil najboljši na 7. mestu Gašper Bregar, 13. Timotej Bečan, 22. Simon Razpotnik, 28. Aljaž Kožuh, 37. David Dolinšek.
Med članicami je bila Jasmina Jelovšek peta, sledila ji je Ana Čufer. Urška Trobec pa je bila zmagovalka med ml. veterankami.
V hudi mladinski konkurenci je Tine Habjan pritekel 7. mesto, sledil mu je Marino Mekiš.

Odlično so se odrezali tudi najmlajši tekači. Zmagovalne stopničke med st. deklicami/dečki so na 3. mestu pripadle Hani Dobovšek in Nejcu Uršiču, Rok Sušnik je osvojil zlato, Rok Podbregar pa je bil peti. Šesto mesto v kategoriji deklice/dečki je bilo rezervirano za Tjašo Uršič in Izaka Poljanška, za las je zmagovalne stopničke zgrešil Aleš Prelovšek na 4. mestu. Večno nepremagljiva zmagovalka med ml. deklicami je bila Maša Viriant, šesta Viktorija Dolinšek, pri ml. dečkih je četrto mesto zasedel Nik Romšak, osmo pa Nejc Petek.

Čestitamo za odlične dosežke!
Mira Papež


 
22. 09. 2016


OBVESTILO - Tek na Šmarno goro


Živjo!

Približuje se še zadnja tekma in finale v gorskih tekih - tradicionalni Tek na Šmarno goro.

Organizator, Tomo Šarf, nam je ponudil oproščeno plačilo štartnine, za vse, ki se boste meni prijavili do nedelje, 25.9., do 17. ure. Zamudniki se boste morali prijaviti po klasični poti in ob plačilu štartnine.

Tisti, ki ste prejeli direktno sporočilo od Tomota, se prijavite pri njem, vseeno pa tudi napište mail meni.

O dvigu štartnih številk in zboru vas še obvestim.

Hvala in lep pozdrav

Špela

491N


 
12. 09. 2016


Tekači KGT odlični na SP v Bolgariji


Bolgarija je bila prizorišče 32. svetovnega prvenstva v gorskih tekih. Proge so bile zahtevne, od razgibane članske na 12,5 km s 1390 m vzpona, članice in mladinci so tekli na 7,5 km s 700 m vzpona in mladinke na 3,5 km dolgi progi s 500 m vzpona. Med člani je zmagal Američan Gray (1:02:12), pri članicah pa Avstrijka Mayr (0:39:04).

Med slovenskimi tekači jih je bilo kar pet iz KGT Papež. Najbolj je presenetil Miran Cvet, ki se je po poškodbi uvrstil med četrtino najboljših na svetu., Gašper Bregar in Timotej Bečan v prvo polovico; ekipno so dosegli 8. mesto. Najboljša slovenska članica je bila Jasmina Jelovšek na 42., mladinec Tine Habjan pa na 61. mestu

Česttamo!

Mira Papež


 
18. 08. 2016


Tek na Mali grad s feršerkerjem bo v petek, 19. 8.V okviru Kamfesta bo tudi letos potekal Tek s feršterkerjem na Mali grad. Gre za tek dvojic, proga teka pa poteka iz Samčevega prehoda do Malega gradu.

Tek bi moral biti na sporedu v ponedeljek, 15. 8., a ga je odplaknil dež. Tek je tako prestavljen na petek, 19. 8., ob 19, uri.

Več si lahko preberete na spletni strani Kamfesta.

489N


 
15. 08. 2016


Tek na Mali grad s feršerkerjemV okviru Kamfesta bo tudi letos potekal Tek s feršterkerjem na Mali grad. Gre za tek dvojic, proga teka pa poteka iz Samčevega prehoda do Malega gradu.
Start teka je ob 19.30, prijave na tek se zbirajo od 19.00.

Več si lahko preberete na spletni strani Kamfesta.

487N


 
15. 08. 2016


Cvet najhitrejši na KrvavcuKrvavško 8,6 km dolgo progo z višinsko razliko 1320 m je najhitreje pretekel Miran Cvet (54:18). V članski konkurenci je bil Gašper Bregar drugi, na 6.-7. mestu sta bila Gregor Mlakar in Aljaž Božič, 10. Dalibor Petrinjak in 14. Simon Razpotnik.
Med st. veterani je bil Franci Teraž drugi in Bojan Kožuh sedmi. V kategoriji ml. veterani/veteranke je Metod Bregar pritekel peti, Urška Trobec pa prva.
Med članicami je bila odlična druga Ana Čufer, Špela Zupan šesta. Mladincu Tinetu Habjanu, ki se je spopadel z isto progo, pa je pripadlo zmagovalno prvo mesto.

Tek je štel za izbirno tekmo za reprezentanco na SP v Bolgariji, v njej so kar štirje tekači KGT Papež (Cvet, Bregar, Čufer, Habjan).

Čestitamo!

Mira Papež


 
26. 07. 2016


Fotogalerija in mediji/Photo gallery and Media


Bojan Ambrožič: 18. Gorski tek na Grintovec

Bogo Trontelj: Tek na Grintovec

Prijavim.se: Tek na Grintovec

M. L.: Na vrhu Grintovca med 214 najhitrejša Eritrejec in Italijanka

Fotografije Mateje Peternel: Tek na Grintovec 2016


 
26. 07. 2016


Do vrha Grintovca 215 tekačev in tekačicPrelep sončen dan s pripekajočo vročino je bil zelo naporen za tekače 18. gorskega teka na Grintovec. Žgoča poletna vročina brez vetriča je pripomogla, da ni bilo pričakovanega rekorda proge. Tekma je štela za Pokal Slovenije v gorskih tekih, državno prvenstvo za otroške kategorije in za svetovni pokal. Ekstremno progo (9,8km, višinska razlika 1959 m) je z veličastnim startom do vrha Grintovca, v celoti označeno z rumenim trakom, v hudi vročini grizlo 215 tekačev in tekačic iz 13 držav treh celin od Japonske, Eritreje in Kenije, ki so v limitnem času 2 uri in pol dosegli cilj.

Kralj Grintovca 2016 je Eritrejec Petro Mamu Shaku s časom 1:22:30, ki je dosegel vrh pred Kenijcem Wangarijem in prvim Slovencem Rokom Bratina. Zmagoslavni pokal Kraljica Grintovca 2016 je pripadel Italijanki Antonelli Confortola (1:39:11), sledila ji je Slovenka Lucija Krkoč. Zmagovalca sta poleg lepih praktičnih nagrad podjetja Kozmetika Venera, pokalov prejela še bon za 750€.

Grintovško strmino je premagalo tudi 19 tekačev in tekačic KGT Papež, v deseterici najboljših pa kot peti Nejc Kuhar, sledil mu je Luka Kovačič, od 8. – 10. mesta so sledili Gašper Bregar, Luka Mihelič, Simon Novak, 15. Gregor Mlakar, 17. Metod Bregar, 18. Aljaž Božič, 20. Jure Vešligaj, 29. Martin Koželj, 32. Bojan Ambrožič, 36. Mirko Janjatovič, 58. Simon Razpotnik, 59. Igor Šalamun, 69. Andrej černe, 88. Bojan Kožuh, 89. Bojan Kemperl, 106. Tone Klemenc, 155. Bojan Kramar. Med ženskami sta bili osma in deveta Urša Trobec in Špela Zupan. Med mladinci, ki so tekli do Kokrskega sedla, je bil zmagovalec Tine Habjan (KGT Papež), Marino Mekiš pa peti.

V otroških kategorijah je tek štel tudi za državno prvenstvo. Med ml. deklicami/dečki je bila državna prvakinja Maša Viriant, četrta Viktorija Dolinšek in 10. Lara Potokar, peti pa Nik Romšak. Pri deklicah je bila Tjaša Uršič peta, Izak Poljanšek državni podprvak, peti Aleš Prelovšek in 12. Žan Auersperger. V kategoriji starejši dečki/deklice je bil državni podprvak Rok Sušnik, peti Nejc Uršič, osmi Rok Podbregar, Hana Dobovšek pa četrta.

Na čudovitem prizorišču na slovesni podelitvi medalj, bogatih denarnih in praktičnih nagrad, so si bili vsi govorniki: Tomo Šarf in Janez Aljančič kot predstavnika AZS in svetovne zveze, Igor Žavbi, podžupan Občine Kamnik, enotni: tek na Grintovec je na tako visokem nivoju, poznan tako doma kot v tujini, in omeni promocijo Kamnika in Slovenije v svetu tako s športnega kot turističnega vidika.
Dušan Papež
pa je kot organizator spet poudaril, da brez tako predanih številnih pomočnikov takega teka z dušo ne bi bilo mogoče izvesti, zato se ne boji organizacije evropskega prvenstva na Veliko planino leta 2017.

Tek je minil v veliko zadovoljstvo tekačev, organizatorja, številnih pomočnikov, ki pri izvedbi pomagaj, kot tudi sponzorjev in donatorjev.

Mira Papež


 
25. 07. 2016


OBVESTILO - Tek na Krvavec


Živjo!

Naš Grintovec je za nami :)

Približuje se že naslednja tekma, ki je tudi izbirna tekma za sestavo reprezentance.

Več info na: razpis Tek na Krvavec

Prijavi se sam, klub pa bo plačal štartnino.

Se pravi:
- prijavi se
- sporoči, da si se prijavil
- 4.8. plačam štartnino
- kdor ne bo prijavljen in poslal sporočila o prijavi, štartnina ne bo povrnjena

Lep pozdrav
Špela

485N


 
24. 07. 2016


Eritrejec Mamu zmagovalec


Mamu Shaku najhitreje na vrhu Grintovca je s časom 1:22:30 kot prvi pritekel na vrh Grintovca. Kenijec Wangari je bil drugi, tretji pa Slovenec Rok Bratina.

Rezultate lahko v živo spremljate na povezavi prijavim.se.

484N


 
24. 07. 2016


Start uspel


Ob 9. uri je 215 tekačev in tekačic v kategorijah člani, mlajši veterani in starejši veterani startalo proti vrhu Grintovca. Na vrhu je bilo malo pred 9. uro 15 stopinj C, jasno in brez vetra.

Ob 10.00 uri je na 1250 m dolgo progo podalo 19 tekačev in tekačic v kategorijah deklice/dečki. Ob 10.30 je na 2050 m dolgo progo startalo se 13 tekačev in tekačic v kategoriji starejše deklice/starejši dečki. Ob 9. uri sta proti Kokrskemu sedlu startali tudi dve mladinki.

 
24. 07. 2016


Dobro jutro iz Kamniške Bistrice


Na štartu 18. Gorskega teka na Grintovec se že od 6. ure zbirajo organizatorji in tekači. Vreme je lepo in pričakujemo super tekmo.


 
23. 07. 2016


Pašta party pred jutrišnjo tekmo


Kot je že v navadi, večer pred gorskim tekom na Grintovec, družina Papež, ki organizira tek, povabi najboljše domače in tuje tekače na pašta party.
Večer pred tekom se tekačem razdelijo štartne številke, Tomo Šarf, predsednik združenja za gorske teke pri AZS in član sveta Mednarodne zveze za gorske teke, pa jim vedno poda tudi nekaj informacij o progi.

Na letošnjem, že 18. Gorskem teku na Grintovec, ki je 8. leto zapored uvrščen tudi v točkovanje svetovnega pokala v gorskih tekih, bo nastopilo več kot 250 tekačev (v vseh kategorijah) iz Eritreje, Kenije, Češke, Italije, Poljske, Romunije, Madžarske, Japonske, Velike BRitanije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Slovenije.

Na jutrišnjem teku bosta nastopila tudi Metod Močnik in Blaž Mihelič, edina tekača, ki sta se udeležila vseh gorskih tekov na Grintovec.


 
19. 07. 2016


OBVESTILO Grintovec 2016/NOTICE Gritnovec 2016


Zaradi spremembe dolžine proge za mladinke je NOVOST, in sicer:
- START JE PRI TOVORNI ŽIČNICI ZA KOKRSKO SEDLO OB 9. URI
- CILJ JE NA KOKRSKEM SEDLU
- DOLŽINA PROGE JE 3,15 KM, VIŠINSKA RAZLIKA 903 M
- ORGANIZIRAN PREVOZ DO ŠTARTA BO OB 8.10 IZPRED GLAVNEGA ŠTARTA (PIKNIK CENTER PRI JURJU)

NOTICE FOR CATEGORY JUNIOR WOMEN - Z4
Due to changes in the length of the line for junior women is a novelty:
- The start is near the cargo cable car station Kokrsko sedlo (saddle) at 9 am
- The finish is to Kokrsko sedlo (saddle)
- Length of the truck is 3,15 km, altitude difference: 903 m
- Shuttle to start will be at 8:10 from the main start (when you get the start number)

480N

 
[ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ] Naslednji : Zadnji